miercuri, 4 aprilie 2018

Am inceput sa tin un calendar menstrual


Citeste mai mult la Femibion despre calendarul menstrual si cat de important este acesta in special in cazul femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate intrucat isi vor spori considerabil sansele.
Ce este calendarul menstrual?
Prin intermediul acestuia este mai usor sa se calculeze si estimeze cand are loc ovulatia, fenomen lunar care nu este neaparat precis in fiecare luna. Unele persoane se folosesc de acesta pentru ca e mai usor sa fie stabilite zilele cele mai fertile si cele care nu sunt, ocazie cu care calendarul poate fi vazut ca o metoda contraceptiva, insa este de preferat sa se tina cont de faptul ca exista si alte posibilitati mult mai eficiente si mai sigure. Bineinteles, rezultatele pot sa varieze de la o femeie la alta, iar calendarul este util in conditiile in care menstruatia este stabila in fiecare luna. In cazul femeilor a caror menstruatie nu este regulata aceasta metoda nu poate aduce informatii precise care sa fie utile.
Diferite beneficii
Calendarul menstrual aduce mai multe beneficii, astfel ca in majoritatea cazurilor femeile care isi doresc sa ramana insarcinate pot creste considerabil sansele intrucat pot crea un precedent pe baza ciclurilor anterioare, fiind necesara monitorizarea acestora pret de cateva luni. De asemenea, femeile pot afla mai multe despre sistemul reproducator si modul in care corpul lor se comporta in anumite situatii, fiind pregatite pentru toate etapele. In acelasi timp, femeile pot sti cat de lung este ciclul, astfel incat sa fie mai usor sa isi programeze anumite etape ale vietii, precum o vacanta sau o iesire la piscina.
Usor de folosit
Citeste mai mult la Femibion si vezi cat de usor este de folosit calendarul menstrual. Asadar, totul trebuie sa inceapa prin notarea primei si ultimei zi a ciclului, precum si durata acestia, iar pe baza acestor informatii notate luna de luna se va ajunge la un precedent. In acelasi timp se pot afla si care sunt cele mai fertile zile ale lunii.
Ideal pentru sarcina
Bineinteles, daca se intretin raporturi sexuale in cadrul celor mai fertile zile cresc considerabil sansele de a ramane insarcinata, insa, in primul rand, este important sa fie stabilite care sunt acestea motiv pentru care trebuie monitorizata menstruatia.
Evitarea sarcinii
Un calendar menstrual este util nu numai pentru a determina momentul ideal pentru conceptie, ci este important si pentru a evita o sarcina, astfel ca se recomanda evitarea contactelor sexuale in cele mai fertile zile ale lunii, care sunt aflate, bineinteles, cu ajutorul calendarului.
Cu alte cuvinte, acest calendar este o unealta foarte utila in cazul tuturor femeilor pentru ca aduce informatii importante, iar acestea se vor dovedi a fi de folos chiar si la ginecolog care trebuie sa afle mai multe despre ciclu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu