marți, 9 octombrie 2018

Sunt multe vaccinuri utile


Din fericire, medicina a evoluat considerabil, astfel ca in ziua de azi de azi ne putem bucura de tratamente mai simple si mai eficiente, care in anii trecuti ar fi fost mult mai dificile. Astfel, sunt multi cei care se intreaba care este cel mai bun vaccin, insa in acest sens parerile pot fi obiective, dar este important de stiut ca sunt multe afectiuni care pot fi prevenite cu usurinta pe aceasta cale, iar impreuna le vom descoperi pe cele mai importante.

Unul dintre vaccinurile considerate de succes este cel impotriva pojarului, aceasta fiind o infectie contagioase la nivelul plamanilor care poate fi „obtinuta” cu usurinta: virusul circula prin aer in urma tusei sau stranutului si poate sa reziste chiar si pana la 2 ore. In cazul celor care nu sunt imunizati sansele de infectare sunt de 90%, iar pojarul poate duce la pneumonie sau chiar moarte, iar inainte de vaccin mureau anual circa 1.000 de persoane.

Gripa
Cu totii am auzit de gripa si stim ca reprezinta o infectie la nivelul nasului, gatului si plamanilor, iar trasmiterea se face cu usurinta, prin tuse, stranut sau chiar prin vorbire. Virusul circula prin aer iar cateva zeci de mii de persoane mor anual din cauza gripei, rata decesului fiind si mai mare in cazul celor care sufera de diabet sau astm.

Poliomelita
Aceasta reprezinta o infectie care presupune ca virusul isi desfasoara activitatea in intestice, iar transmiterea se face prin intermediul materiilor fecale. Din nefericire simptomele sunt rareori diferite fata de cele ale gripei, insa problemele sunt mult mai serioase, iar poliomelita poate duce la infectii ale creierului, paralizie sau chiar moarte, fiind una dintre cele mai periculoase boli ale secolului trecut.

Tetanos
Tetanosul reprezinta o bacterie care duce la aparitia unor probleme de respiratie, spasme ale muschilor, paralizie sau moarte, iar aceasta se regaseste in pamant, praf si patrunde in corp printr-o taietura directa. Conform statisticilor, circa 20% dintre infectii sunt fatale, motiv pentru care aceasta este o problema serioasa si se intalneste mai des in cazul celor in varsta sau care sufera de diabet.

Hepatita B
Una dintre cele mai serioase infectii ale ficatului este cauzata de virusul hepatitei B, iar acesta circula prin sange si fluidele corpului, astfel ca se poate raspandi prin contactul sexual sau folosirea acelorasi ace. Totodata, virusul poate fi transmis de la mame catre bebelusi, iar daca nu sunt luate masuri se poate ajunge la cancer al ficatului sau multe alte probleme serioase ce pot pune viata in pericol.
Asadar, nu se poate spune ca exista cel mai bun vaccin, ci toate sunt eficiente atat timp cat combat probleme serioase care ne pot pune viata in pericol, iar in acest sens exista o multime de optiuni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu