duminică, 28 iunie 2015

Pestera Intunecata si plaja NikotsaraCei mai multi care iubesc Grecia pentru cultura sa oferita lumii si pentru peisajele absolut mirifice aleg aceasta destinatie ca fiind cea mai reprezentativa, relaxanta si magica dintre toate celelalte! Plina de plaje cu cel mai fin nisip si cea mai cristalina apa pe are ati vazut-o, insula adaposteste mai multe obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati.
            Unul dintre ele este Pestera Intunecata si plaja Nikotsara, la care se poate ajunge doar de pe mare. Pestera este vestita pentru soiurile de pietre (pietrele albe si piatra gaurita, cunoscuta si ca “Tripia petra”).  Cea din urma este insotita si de o legenda, care zice ca cel care va inota o data in jurul acestei pietre va gasi in viata marea dragoste, iar daca va inota de trei ori, va dobandi tineretea vesnica. La doar cateva minute de aceasta locatie, mai puteti opri pe o plaja Kastro, unde principalele obiective vor fi ruinele vechiului oras-capitala, impreuna cu pestera Kastrului.
            Primul reper ce il veti vedea cu siguranta in calatoria dumneavoastra va fi plaja Koukounaries, impreuna cu apa perfect cristalina si plajele de clestar. Este cunoscuta si ca locatie pe care diverse stele de cinema de la Hollywood au ales-o pentru a se bronza.
            Alte plaje pe care va trebui sa le includeti in traseul dumneavoastra pentru o experienta cat mai unica si traditionala sunt: Marele Aselinos, Mandraki, Agia Eleni, Banana Mica si Banana Mare, ultimele aflandu-se pe partea de vest a insulei. Odata ce veti vizita si partea locuita, peisajul se va shimba radical fata de cel pustiu, salbatic si plin de fauna si flora specifica Greciei. Veti avea parte de putina cultura elenistica si de cateva seri petrecute in mod mai activ.
            Soarele stralucindu-va puternic deasupra capului, sunetul valurilor linistite taiate de ambarcatiune si pescarusii curiosi ce se apropie de dumneavoastra, mai-mai ca sa va atraga atentia spre o portie de mancare – aceasta este imaginea, in cel mai succint fel, de care veti avea parte cu siguranta si la care sa va asteptati.
            O croaziera in jurul insulei Skiathos va fi cu siguranta o excursie de neuitat, in care veti avea parte de cele mai frumoase si deosebite peisaje, reprezentative culturii elenistice in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu