sâmbătă, 20 august 2016

Cele frecvente medicamente utilizate pentru atacuri de panica

Medicatia poate fi folosita pentru a controla temporar sau pentru reduce unele dintre simptomele tulburarii de panica. Administrarea pastilelor poate fi utila in cazurile severe, dar nu ar trebui sa fie singurul tratament urmarit pentru vindecarea atacurilor de panica. Medicatia este cea mai eficienta atunci cand este combinata cu alte tratamente, cum ar fi terapia si modificarile stilului de viata, care abordeaza cauzele profunde ale problemei.
Cele frecvente medicamente utilizate pentru atacuri de panica si tulburari de panica includ:
Antidepresivele
Este nevoie ca acestea sa fie administrate cu mai multe saptamani inainte de a incepe sa functioneze, deci va trebui ca pacientul sa le ia in mod continuu si nu doar in timpul unui atac de panica.
Benzodiazepinele
Acestea sunt medicamente anti-anxietate, care actioneaza foarte rapid (de obicei, in decurs de 30 de minute pana la o ora). Luandu-le in timpul unui atac de panica se poate observa ameliorarea rapida a simptomelor, dar cu toate acestea, benzodiazepinele sunt cunoscute pentru faptul ca dau dependenta si pacientii care le folosesc in mod abuziv sau necontrolat pentru vindecarea atacurilor de panica au simptome de sevraj grave.
Evitati fumatul si cafeina
Aceste doua vicii pot provoca atacuri de panica la persoanele care sunt sensibile, in special din punct de vedere cardiac. Ca urmare, este intelept sa se evite tigarile, cafeaua sau alte bauturi cofeinizate si de asemenea, fiti atenti cu medicamentele care contin stimulente, cum ar fi cele de dieta sau pentru somn.
Aflati cum puteti sa va controlati respiratia
Hiperventilatia poate readuce mai multe senzatii (cum ar fi senzație de apasare in piept) , care au loc in timpul unui atac de panica. Respiratia profunda, pe de alta parte, poate ameliora simptomele de panica. Invatand sa va controlati respiratia, va veti dezvolta o abilitate de adaptare pe care sa o puteti folosi pentru a va calma atunci cand incepe sa se simta anxietatea. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu